Sobre Focus Europa

El blog

FOCUS EUROPA és un blog dedicat a la divulgació i l’anàlisi econòmica i política de l’actualitat europea, creat el 2015.

El projecte pretén contribuir i promoure un debat clar, constructiu i rigorós sobre el procés d’integració europea, un fenomen que cada vegada té un impacte més evident sobre les nostra vides però que, sovint, molts ciutadans el troben llunyà i complex.

El blog també serveix de plataforma per a recollir articles i assaigs sobre economia europea, història econòmica d’Europa i afers europeus que, al llarg dels darrers anys, l’autora ha anat publicant a diverses plataformes digitals o ha desenvolupat durant el seu màster.

L’autora

L’Elisenda Lamana Garcia és MSc en Economia Política d’Europa per l’European Institute de la London School of Economics (2017). Llicenciada en economia per la Universitat Pompeu Fabra (2011), des de fa anys ha combinat la seva vida professional amb la seva passió: l’anàlisi de la realitat europea des dels angles de l’economia  i l’economia política.

Ha col·laborat en diferents plataformes digitals, entre les quals destaquen BeerderbergeKonomicus i Qué Aprendemos Hoy.

uiHXH2El 2015 realitza el curs “Economics of European Integration” a la London School of Economics and Political Science.

El 2012 el seu article “Més Europa” és escollit com el millor post en la categoria “Actualitat europea” en la 3a edició del Concurs de Blogs “Espacio Europa”, organitzat per les Institucions Europees a l’estat espanyol (Comissió Europea i Parlament Europeu) i l’Ambaixada de Dinamarca a Espanya.

El 2010 realitza el XXXIII Curs sobre la Unió Europea organitzat per la Secretaria d’Afers Exteriors i l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Viatja a Brussel·les per conèixer a fons el funcionament de les institucions europees.

Què persegueix FOCUS EUROPA?

  • Contrastar informació, recollint les veus d’analistes de primera línia a nivell europeu i internacional.
  • Analitzar el procés d’integració econòmica i política europea en base a evidència empírica i marcs teòrics contrastats.
  • Divulgar l’actualitat europea al públic general.
  • Connectar amb la societat via les xarxes socials.

Els referents de Focus Europa van des dels principals think tanks esepcialitzats en economia europea, polítiques públiques i relacions internacionals – Bruegel, CEPS, CEPR, Chatham House –  fins a analistes, periodistes i professionals d’arreu del món que dediquen el 100% del seu temps a intentar entendre i explicar la complexa però a la vegada fascinant realitat europea.

Seccions

  • Europa al dia: Articles breus que analitzen i comenten l’actualitat més immediata.
  • En profunditat: Articles exhaustius que analitzen en detall aspectes clau del procés d’integració europea, períodes històrics, polítiques concretes o debats d’idees. En aquesta secció es busca també la col·laboració externa d’experts i analistes.
  • Entrevistes: Converses amb analistes i personatges destacats de l’actualitat europea que contribueixen en la construcció d’Europa o que aporten una nova perspectiva al debat.
  • Eurosfera: Enllaços imprescindibles per estar al dia de l’actualitat europea i de les millors anàlisis per part de mitjans de referència.
  • Eurotube: L’actualitat europea a través del Youtube.